trazilica
   
  
Obavijesti

OBAVIJESTI

Poštovani korisnici,

  od utorka, 23. lipnja 2020. naša knjižnica će za korisnike biti otvorena prema redovitom radnom vremenu: radnim danom od 8 do 20, subotom od 8 do 13 sati.

  Svi odjeli su otvoreni, uključujući obje čitaonice, računalnu radionicu i igraonicu.

  Knjižnica u radu primjenjuje preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, što znači da za korisnike i dalje vrijede mjere zaštite od koronavirusa: korištenje dezinfekcijskog sredstva na ulazu u Knjižnicu i držanje međusobnog razmaka.

  Obavijesti o radu Knjižnice mogu se dobiti i na njezinoj Facebook stranici.Pristupnica za upis / obnovu članstva u Gradsku knjižnicu “Juraj Šižgorić” Šibenik

Program...
 

  Poštovani korisnici, budući da je Knjižnica dužna prikupljati podatke o članovima u svrhu statističke obrade, a u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i Zakonom o pravu na pristup informacijama, članovi prilikom upisa u Knjižnicu ili obnove članstva moraju ispuniti Pristupnicu, koju će dobiti na pultu na Dječjem odjelu ili je mogu preuzeti s mrežne stranice Knjižnice.

 

Pravo na pristup informacijama...

 

Zaštita osobnih podataka

BBC micro:bitovi u Knjižnici

Čitateljski klub za mlade!

Nove usluge Knjižnice

Virtualni muzej Fausta Vrančića

Arhiva obavijesti...


Novosti

NOVOSTI

Izložba Volim svoju županiju
 
  U prizemlju Knjižnice izložene su fotografije s natječaja „Volim svoju županiju“ koji je Hrvatska zajednica županija pokrenula 2016. s ciljem promicanja prirodnih ljepota i kulturne baštine hrvatskih županija. Ove godine najbolje fotografije izabralo je, među gotovo tri tisuće radova, stručno povjerenstvo na čelu s profesionalnom fotografkinjom Marijom Milin.
 

Izložba plesnih fotografija
 
 
  Na prvome katu Knjižnice izložene su plesne fotografije Mladena Božičkovića pod naslovom Friends in Dance and Life.
  Izložba je dio manifestacije Šibenik Dance Festival, Special Edition 9,5 a postavljena je u povodu dvadeset godina prijateljstva i suradnje između Umjetničke organizacije Plesne radionice Ilijane Lončar iz Požege i Plesnog teatra Sjene iz Šibenika.
 

Izložba likovnih radova o vrijednom starom drveću
 
 
  U galeriji Knjižnice otvorena je izložba likovnih radova članova Ogranka Matice hrvatske u Šibeniku i gostiju kao dio programa znanstveno-stručne radionice “Valorizacija starih vrijednih primjeraka drveća“, koju su pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Šibenika organizirali Stručno-znanstvena udruga Futura i Ogranak Matice hrvatske u Šibeniku.
 

Izložba makrame nakita Nataše Debogović Bujas
 
  U prizemlju Knjižnice izložen je nakit koji je izradila Nataša Debogović Bujas, voditeljica Dječjeg odjela Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak. Nataša Debogović Bujas nakit izrađuje tehnikom makrame (macramé), vještinom vezivanja uzlova u dekorativne svrhe, a kao materijal rabi uglavnom špagu (konopčić).
 
 

Pregled događjanja

DOGAĐANJA

U tijeku:

15.07.2020-
14.08.2020
Izložba likovnih radova članova Ogranka Matice hrvatske u Šibeniku i gostiju na temu značajnog parkovnog drveća Šibensko-kninske županije
Izložba prati znanstveno-stručnu radionicu "Valorizacija starih vrijednih primjeraka drveća" a otvorit će je Zdenka Bilušić, voditeljica Odjela za vizualnu kulturu Knjižnice
Otvorenje u 19:20

 

Najave:

06.08.2020
četvrtak
Predstavljanje projekata udruge "Orcinus" i Sportskog društva Spartak
Projekte financira Europska unija
Organizatori: Body building klub veterana specijalne policije "Orcinus" i Sportsko društvo Spartak, Šibenik
Početak u 19:00

 
07.08.2020
petak
Predavanje "Načela i praksa zaštite povijesnih i spomeničkih orgulja u Republici Hrvatskoj"
Predavanje će u sklopu 27. Orguljaške ljetne škole, koju organizira Organološko društvo Organum Šibenik, održati red. prof. mr. art. Emin Armano, honorarni profesor komorne glazbe na Muzičkoj akademiji u Zagrebu
Početak u 19:00