trazilica
 
Google

Pristupnica za upis / obnovu članstva u Gradsku knjižnicu "Juraj Šižgorić" Šibenik

Pristupnica...
 

  Poštovani korisnici, budući da je Knjižnica dužna prikupljati podatke o članovima u svrhu statističke obrade, a u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i Zakonom o pravu na pristup informacijama, članovi prilikom upisa u Knjižnicu ili obnove članstva moraju ispuniti Pristupnicu, koju će dobiti na pultu na Dječjem odjelu ili je mogu preuzeti s mrežne stranice Knjižnice.

 

  Upis u Knjižnicu ili obnovu članstva možete platiti i on line. Potrebno je ispuniti Pristupnicu za upis koja se nalazi na mrežnim stranicama Knjižnice i poslati je zajedno s potvrdom o uplati odnosno uplatnicom na mail adresu:
upis@knjiznica-sibenik.hr.
  Ostavite i broj telefona ili mobitela kako bismo vas mogli kontaktirati.

 

Upute za plaćanje upisa online:
Primatelj: Grad Šibenik
Žiro račun: HR2324020061844400003
Model 64 – Poziv na broj: 7730-33675-65264-GGGG*
Opis plaćanja: Upis u Knjižnicu i OIB
*tekuća godina

Upute za plaćanje obnove članstva online:
Primatelj: Grad Šibenik
Žiro račun: HR2324020061844400003
Model 64 – Poziv na broj: 7730-33675-65264-GGGG*
Opis plaćanja: Obnova članstva u Knjižnicu i broj članske iskaznice
*tekuća godina

 

Pravo na pristup informacijama...

 

Zaštita osobnih podataka

BBC micro:bitovi u Knjižnici

Čitateljski klub za mlade!

Nove usluge Knjižnice

Virtualni muzej Fausta Vrančića


Obavijesti

OBAVIJESTI

Natječaj za najbolju neobjavljenu haiku pjesmu Natječaj...
 
 

Arhiva obavijesti...


Novosti

NOVOSTI

Izložba fotografija Šibenik izbliza
 
  Deseta izložba fotografija članova Fotokluba Šibenik pod nazivom Šibenik u kadru otvorena je u povodu Dana grada Šibenika, 29. rujna.
Organizatori: Fotoklub Šibenik i Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik

Izložba radova u bakrenoj žici Petra Milete
 
 
 
 
 
  U galeriji Knjižnice otvorena je izložba pod nazivom Triba imat žicu, na kojoj su izloženi radovi u bakrenoj žici Petra Milete, dipl. ing. elektrotehnike u mirovini. Mileta, Splićanin šibenskih korijena, u vrijeme pandemije posvetio se umjetnosti izrađujući radove u bakrenoj žici različitih debljina. Savijanjem žice stvara obrise ljudskih lica, životinja i raznih predmeta i potom ih lijepi na podlogu s okvirima koje sam osmišljava. "Ono što je autor doista uspješno savladao, valja mu priznati, jest krajnja reduciranost i lišenost svih suvišnih detalja, tako da mu radovi izgledaju poput krokija. Svaki od njih izveden je uglavnom od jednog jedinog komada žice, koju je vješto savio i samo djelomično fiksirao za podlogu ljepilom, koje je i samo, svojom teksturom i likovnom kvalitetom, postalo dijelom kompozicije. Sve u svemu, radi se o elegantnoj i skladnoj izložbi motivski podijeljenoj u nekoliko cjelina: šport, žena, dijete, glazba, životinje, njemu osobito drage ptice i tovari."
(Zdenka Bilušić)
 

Izložba fotoportreta Tonke Lokas Naša strana priče
 
 
  Izložba fotoportreta djelatnika Hitne medicinske službe Šibenik otvorena je u prizemlju Knjižnice. Autorica izložbe je njihova kolegica Tonka Lokas, i sama medicinska sestra u Hitnoj službi, ali i šibenska fotografkinja, kojoj je ovo druga samostalna izložba.

Pregled događjanja

DOGAĐANJA

U tijeku:

28.09.2022-
10.10.2022
Izložba fotografija Šibenik u kadru
Deseta izložba fotografija članova Fotokluba Šibenik pod nazivom Šibenik u kadru održava se u povodu Dana grada Šibenika, 29. rujna.
Organizatori: Fotoklub Šibenik i Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik
Otvorenje u 19:00

 

Najave:

05.10.2022
srijeda
Izložba učeničkih radova povodom 55 godina Centra za odgoj i obrazovanje "Šubićevac"
Izložba slikarskih i keramičarskih radova učenika Centra pod mentorstvom Žane Klisović i Marijane Matuše.
Otvorenje u 19:00

 
06.10.2022
četvrtak
Predavanje "Važnost procesa deinstitucionalizacije"
Predavanje je dio projekta "Proces deinstitucionalizacije na području nadležnosti CZSS Šibenik", UP.02.2.2.12.0026. Nositelj projekta je Centar za socijalnu skrb Šibenik, a partner Grad Šibenik. Vrijeme provedbe projekta je od 18.10.2021. do 18.10.2023. godine. Provedbom projekta omogućuje se razvoj i unaprjeđenje kvalitete izvaninstitucionalnih socijalnih usluga s ciljem daljnje deinstitucionalizacije. Također, provedbom aktivnosti podizanja svijesti javnosti o važnosti procesa deinstitucionalizacije i prava ranjivih skupina povećava se socijalna uključenost ranjivih skupina u zajednici.
Početak u 9:00

 
07.10.2022
petak
Predavanje "Kako su mladi"
Predavanje će u sklopu obilježavanja Svjetskog dana mentalnog zdravlja održati psiholozi Petra Kasap i Dino Sekso, članovi neprofitne udruge Društva psihologa Šibensko-kninske županije. Na njemu će biti riječi o mentalnom zdravlju hrvatskih srednjoškolaca i studenata, odnosno o rezultatima relevantnih istraživanja iz područja mentalnog zdravlja mladih s naglaskom na prevalenciju i simptomatologiju najzastupljenijih psihičkih poremećaja i poteškoća u toj dobi. U fokusu predavanja bit će praktične smjernice za roditelje i stručnjake koji rade s mladima (npr. nastavnike, profesore, stručne suradnike itd.), odnosno odgovori na sljedeća pitanja: kako prepoznati teškoće, kome se obratiti i gdje potražiti adekvatnu pomoć, kako pružiti podršku? Nakon izlaganja slušatelji će moći postavljati pitanja i/ili podijeliti osobna iskustva vezana za tu temu.
Organizator: Društvo psihologa Šibensko-kninske županije
Početak u 18:00

 
15.10.2022
subota
Pop-up book store, mini sajam knjiga u Perivoju Roberta Visianija
U sklopu obilježavanja manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2022., Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik i Kulturna udruga Fotopoetika u subotu, 15. listopada 2022. od 10:30 do 12:30 u Perivoju Roberta Visianija organiziraju pop-up book store, odnosno mini sajam knjiga, na kojemu će se razmjenjivati, prodavati i besplatno dijeliti knjige. Mjesec hrvatske knjige, kojemu je primarni cilj poticanje čitanja, ove godine naglasak stavlja, s motom "Misli na sebe – čitaj!", na dva ključna pojma: knjigu i knjižnicu. Tom temom želi se skrenuti pozornost na prilagodbu knjižnica potrebama novih generacija, ali i ukazati na specifična obilježja današnjih mladih: mobitel u ruci, ekološku osviještenost, kao i osamljenost i zabrinutost, te istaknuti kako im knjižnica odnosno knjiga može pomoći.
Sajam je prvi put održan pretprošle godine na istome mjestu u sklopu C-Change festivala što ga je Grad Šibenik organizirao u sklopu provođenja dvogodišnjeg međunarodnog projekta C-Change: Arts and Culture Leading Climate Action in Cities.

 
17.10.2022
ponedjeljak
Predavanje i predstavljanje knjige Moć nade – nadvladavanje depresije, tjeskobe i stresa
Knjigu Moć nade dr. sc. Juliana Melgose predstavit će mr. sc. Marijan Peršinović, koji će održati i prigodno predavanje, prvo iz serije od tri predavanja koja će pod naslovom "Nadvladavanje depresije, tjeskobe i stresa" biti održana u Šibeniku. Posjetioci će moći sudjelovati u nagradnoj igri za dobivanje na poklon knjige Moć nade.
Organizator: Udruga Bolji život, Split
Početak u 18:30

 
18.10.2022
utorak
Pjesnička večer posvećena Stjepanu Gulinu
Večer posvećenu šibenskom pjesniku i književnom kritičaru Stjepanu Gulinu (Šibenik, 28. IX. 1943. – Šibenik, 16. XII. 2014.), dobitniku Nagrade Goranov vijenac za cjelokupan pjesnički opus (2012.). Na glasu je njegova prva pjesnička zbirka, Kovine (1978). Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik objavila mu je zbirke Riječi (1995) i, zajedno s Maticom hrvatskom Šibenik, Mozartissimo (1998).
Večer organiziraju Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik i Ogranak Matice hrvatske u Šibeniku a na njoj će sudjelovati članovi Ogranka Matice hrvatske u Šibeniku i doc. dr. sc. Tin Lemac, s Odjela za kroatistiku Sveučilišta u Zadru.
Početak u 18:30

 
20.10.2022
četvrtak
Predavanje "Gogo u zemlji čudesa"
Putopisno-glazbeno predavanje Gorana Subašića o čudesima našega planeta i njegovim dojmovima s putovanja tim prostorima
Organizator: Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik
Početak u 18:30

 
25.10.2022
utorak
Predstavljanje knjige Golubica iz crnog maslinika Sanje Knežević
Knjigu o Vesni Parun predstavit će njezina autorica, izv. prof. dr. sc. Sanja Knežević, s Odsjeka za hrvatski jezik i književnost Odjela za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru, a razgovor s njom tom će prigodom voditi novinarka Živana Podrug. Predstavljanje knjige o velikoj hrvatskoj pjesnikinji i prevoditeljici dio je programa obilježavanja stote obljetnice njezina rođenja.
Organizator: Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik
Početak u 18 sati

 
28.10.2022
petak
Proglašenje pobjednika natječaja za najbolji neobjavljeni haiku na hrvatskom jeziku
U sklopu obilježavanja manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2022., Knjižnica je raspisala četvrti natječaj za najbolji neobjavljeni haiku.
Nagrađene i pohvaljene stihove s natječaja čitat će Ana Šimić. (Ti će stihovi biti objavljeni u Literarnom kutku na mrežnim stranicama Knjižnice.)
U programu sudjeluju šibenski pjesnici Danijela Grbelja i Aljoša Vuković.
Organizator: Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik
Početak u 20:00

 
16.11.2022
srijeda
Predavanje "Kontra vjetra"
Predavanje Gorana Blaževića govori o njegovom putovanju biciklom od Senegala do Gibraltara.
Organizator: Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik
Početak u 18:30