trazilica
   
  
Obavijesti

OBAVIJESTI

Pristupnica za upis / obnovu članstva u Gradsku knjižnicu “Juraj Šižgorić” Šibenik

Pristupnica...
 

  Poštovani korisnici, budući da je Knjižnica dužna prikupljati podatke o članovima u svrhu statističke obrade, a u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i Zakonom o pravu na pristup informacijama, članovi prilikom upisa u Knjižnicu ili obnove članstva moraju ispuniti Pristupnicu, koju će dobiti na pultu na Dječjem odjelu ili je mogu preuzeti s mrežne stranice Knjižnice.

 

  Upis u Knjižnicu ili obnovu članstva možete platiti i on line. Potrebno je ispuniti Pristupnicu za upis koja se nalazi na mrežnim stranicama Knjižnice i poslati je zajedno s potvrdom o uplati odnosno uplatnicom na mail adresu:
upis@knjiznica-sibenik.hr.
  Ostavite i broj telefona ili mobitela kako bismo vas mogli kontaktirati.

 

Upute za plaćanje upisa on line:
Primatelj: Grad Šibenik
Žiro račun: HR2324020061844400003
Model 64 – Poziv na broj: 7730-33675-65264-GGGG*
Opis plaćanja: Upis u Knjižnicu i OIB
*tekuća godina

Upute za plaćanje obnove članstva on line:
Primatelj: Grad Šibenik
Žiro račun: HR2324020061844400003
Model 64 – Poziv na broj: 7730-33675-65264-GGGG*
Opis plaćanja: Obnova članstva u Knjižnicu i broj članske iskaznice
*tekuća godina

 


Pravo na pristup informacijama...

 

Zaštita osobnih podataka

BBC micro:bitovi u Knjižnici

Čitateljski klub za mlade!

Nove usluge Knjižnice

Virtualni muzej Fausta Vrančića

 

Proglašenje najboljih u likovnom natječaju „Napiši sliku, nacrtaj stih!“
 
  Knjižnica je u povodu Dana hrvatske knjige, 22. travnja, i Noći knjige, 23. travnja, raspisala likovni natječaj na temu „Napiši sliku, nacrtaj stih!“. Kroz likovni zadatak ilustriranja kraćeg proznog ili poetskog djela, ili tek njegova odlomka, djeca su se trebala upoznati sa značajnim djelima iz lokalne književne baštine i usvojiti elemente grafičkog dizajna, prije svega odnos slike i teksta u likovnoj kompoziciji. Zadatak je bio prilagođen dobi i mogućnostima djece, a nastavni sadržaji i suvremeni pristup poučavanju omogućuju razvoj kreativnih potencijala učenika i bolje razumijevanje drugih odgojno-obrazovnih područja kurikuluma. U provedbu natječaja, kojemu je cilj razvijanje odgovornog odnosa prema suvremenoj kulturnoj okolini i umjetničkoj baštini, bile su uključene i pojedine odgojno-obrazovne ustanove.
  Na natječaju je sudjelovalo osam osnovnih škola, što je, s obzirom na okolnosti u kojima se nastava održava, uspjeh jer, ne zaboravimo, radi se o praktičnom predmetu u kojem nije lako objasniti niti likovnu tehniku niti prenijeti likovni jezik „na daljinu“.
  Prosudbeno povjerenstvo odabralo je najbolje radove. Prvo mjesto osvojio je Neo Turčinov, učenik osmog razreda u OŠ Murterski škoji, Murter, pod mentorstvom Ivane Skroza, za rad nadahnut zbirkom pjesama Trudni dan Ive Šikića Balare, drugo mjesto Dora Terzić, učenica 1.a razreda u OŠ Jurja Šižgorića, Šibenik, pod mentorstvom Helene Šarić, za rad nadahnut pjesmom „More“ Mladena Bjažića, a treće Ema Vrbanić, učenica 1.c razreda u OŠ Antun Nemčić Gostovinski, Koprivnica, pod mentorstvom Đurđice Pošta, za rad nadahnut pjesmom „Pouka pauku“ Zvonimira Baloga.
 
 

Arhiva obavijesti...


Novosti

NOVOSTI

Izložba slika Priče Marina Štokića
 
 
   Marin Štokić rođen je u Šibeniku 1966. godine. Crta otkad zna za sebe. Po zanimanju je brodograđevni tehničar. Izlaže od 1992. Iza sebe ima dvije samostalne i brojne skupne izložbe. Član je Grupe 9 i Likovnog odjela Matice hrvatske Šibenik.
   Slike Marina Štokića bogate su simbolima i znakovima, vrlo individualno oblikovane i prepoznatljive. Jednostavnih su kompozicija i snažnih ritmova, duboko intimne i, u isto vrijeme, sveopće i razumljive.
   Priče se sastoje od šest serija od po tri slike, međusobno povezanih vremenski i tematski. Autor se kontinuirano bavi odnosom pojedinca prema sustavu, i u oblikovnom i u prenesenom smislu. Time kroz slikarski izazov otvara temeljna pitanja o životu i njegovu smislu, o univerzumu. (Zdenka Bilušić)

Izložba Urbanistički plan uređenja Smričnjak
 
 
  U prizemlju Knjižnice izložena su projektna rješenja urbanističkog uređenja Smričnjaka. Dala su ih tri autorska tima: NFO, Arhitektonski biro Turato i MVA / Mikelić Vreš arhitekti. NFO, čije rješenje uključuje tri odvojena vidikovca, osvojio je prvu nagradu.
 
 

Pregled događjanja

DOGAĐANJA

U tijeku:

04.05.2021-
10.05.2021
Izložba Urbanistički plan uređenja Smričnjak
Organizator: Grad Šibenik

 
04.05.2021-
17.05.2021
Izložba slika Priče Marina Štokića
U galeriji Knjižnice bit će postavljena izložba akrilika na platnu. Priče se sastoje od šest serija od po tri slike, međusobno povezanih vremenski i tematski.
Organizator: Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik

 

Najave:

10.05.2021
ponedjeljak
Izložba fotografija Čudesan svijet ptica — NATURA 2000 Krka i okolni plato
Autor fotografija je Ivica Lolić
Izložbu organizira, u sklopu Festivala znanosti, Javna ustanova Priroda Šibensko-kninske županije u suradnji s Ornitološkim društvom “Brgljez kamenjar”

 
12.05.2021
srijeda
Likovna radionica Faust Vrančić — naš suvremenik, Najnoviji novi strojevi
Radionica je organizirana u sklopu Festivala znanosti, a namijenjena je učenicima nižih razreda osnovne škole.
Djeca imaju zadatak izraditi ilustraciju i dati opis stroja pokretanog nekim od alternativnih, obnovljivih izvora energije. Taj stroj bi trebao služiti za održavanje čistoće okoliša ili neku vrstu pomoći čovjeku.
Voditeljica: Zdenka Bilušić.
Organizatori: Festival znanosti i Gradska knjižnica “Juraj Šižgorić" Šibenik