trazilica
 
Google

Pristupnica za upis / obnovu članstva u Gradsku knjižnicu “Juraj Šižgorić” Šibenik

Pristupnica...
 

  Poštovani korisnici, budući da je Knjižnica dužna prikupljati podatke o članovima u svrhu statističke obrade, a u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i Zakonom o pravu na pristup informacijama, članovi prilikom upisa u Knjižnicu ili obnove članstva moraju ispuniti Pristupnicu, koju će dobiti na pultu na Dječjem odjelu ili je mogu preuzeti s mrežne stranice Knjižnice.

 

  Upis u Knjižnicu ili obnovu članstva možete platiti i on line. Potrebno je ispuniti Pristupnicu za upis koja se nalazi na mrežnim stranicama Knjižnice i poslati je zajedno s potvrdom o uplati odnosno uplatnicom na mail adresu:
upis@knjiznica-sibenik.hr.
  Ostavite i broj telefona ili mobitela kako bismo vas mogli kontaktirati.

 

Upute za plaćanje upisa online:
Primatelj: Grad Šibenik
Žiro račun: HR2324020061844400003
Model 64 – Poziv na broj: 7730-33675-65264-GGGG*
Opis plaćanja: Upis u Knjižnicu i OIB
*tekuća godina

Upute za plaćanje obnove članstva online:
Primatelj: Grad Šibenik
Žiro račun: HR2324020061844400003
Model 64 – Poziv na broj: 7730-33675-65264-GGGG*
Opis plaćanja: Obnova članstva u Knjižnicu i broj članske iskaznice
*tekuća godina

 

Pravo na pristup informacijama...

 

Zaštita osobnih podataka

BBC micro:bitovi u Knjižnici

Čitateljski klub za mlade!

Nove usluge Knjižnice

Virtualni muzej Fausta Vrančića


Obavijesti

OBAVIJESTI

Od 16. studenoga 2021. u Knjižnicu se može ući samo s COVID potvrdom
  Prema Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2021., od utorka, 16. studenoga 2021. ulazak u prostor Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ Šibenik bit će dopušten samo uz predočenje EU digitalne COVID potvrdu ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju ili preboljenju bolesti odnosno testiranju na virus SARS-CoV-2 i uz predočenje osobnog identifikacijskog dokumenta. Odluka se ne odnosi na osobe mlađe od šesnaest godina.
  Korisnici se u prostoru Knjižnice moraju pridržavati osnovnih epidemioloških mjera (mjerenje temperature na ulazu u Knjižnicu, pravilnog nošenja zaštitne maske, držanja međusobnog razmaka i dezinfekcije ruku).

  Oni koji nemaju navedenu potvrdu mogu ostaviti građu (knjige, DVD-e ili CD-e) na stolu na ulazu u Knjižnicu, a mogu i pričekati, na ulazu u zgradu, da im djelatnici donesu građu koju žele posuditi.
  Građu mogu naručiti i elektroničkim putom ili telefonski, i ta će ih građa čekati kad dođu u Knjižnicu.

 

Stručni skup "Bojimo, pišemo i crtamo"

 
Program...
 

  Dana 26. studenoga 2021. u Knjižnici će biti održan online Stručni skup "Bojimo, pišemo i crtamo". Skup organiziraju Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik, Goethe-Institut Kroatien i Knjižničarsko društvo Šibenik a posvećen je ulozi knjižnica u razvoju čitateljskih navika kod djece svih dobnih skupina.

 

Arhiva obavijesti...


Novosti

NOVOSTI

Izložba stripova u povodu obilježavanja Konvencije o dječjim pravima
 
 
  U prizemlju Knjižnice otvorena je izložba stripova sa županijskog natječaja za osnovnoškolce i predškolce na temu Upoznaj svoja prava i Izložba stripova Roka Bačelića-Medića, učenika 7. razreda OŠ Fausta Vrančića.
Izložbe su dio programa obilježavanja Međunarodnog dana dječjih prava
Organizatori: Društvo Naša djeca Šibenik i Knjižnica
 

Izložba Kalama, skalama, butama
 
 
  Na prvome katu Knjižnice otvorena je izložba fotografija Kalama, skalama, butama, posvećena Milivoju Zeniću (1953. – 2011.), zaslužnom kulturnom djelatniku, dugogodišnjem ravnatelju Knjižnice. Pod tim nazivom, koji duguje podnaslovu Zenićeve knjige Stari Šibenik : kalama, skalama i butama (2010), u Knjižnici se održava, u organizaciji Foto kluba Šibenik i Knjižnice, od 2013., a od 2019. i pod nazivom Lovely Old Town kao međunarodna izložba natječajnog karaktera. Izložba je otvorena do 4. 12. 2021.
  „Zenićeva knjiga Stari Šibenik: kalama, skalama i butama – nedvojbeno najbolja u spomenutoj seriji – pisana je i sintetski i sinestetski, po čemu je zapravo ocrtala čitav niz knjiga u jednoj knjizi, s golemom količinom nove faktografije i ikonografije ovog neobičnog grada. U njoj se, iz posve osobnog antropološkog kuta, razlaže priča o povijesnom i modernom urbanizmu Šibenika a da se pritom iz kadra ni u jednom trenutku ne gube ljudi koji su živjeli u tim ulicama i tim kućama.
  Svaka rečenica napisana je beskrajnom ljubavlju prema zavičaju, s golemim znanjem, a opet s finom distancom, bez pretjerivanja. Ta je knjiga Milivojev ‘Izgubljeni zavičaj’, zapravo škrinja zavičajnog znanja bez kojeg se nitko ne bi smio hvaliti da je iz Šibenika.“

(Joško Belamarić)
 

Izložba slika KAVEZ›NUŽNOST‹OSLOBOĐENJE Nevena Tudića
 
 
  U galeriji Knjižnice otvorena je izložba slika, likovnog umjetnika i dipl. politologa koji živi i radi u Brodarici kod Šibenika. Član je Hrvatske udruge likovnih umjetnika (HULU) Split, koja okuplja likovne umjetnike iz cijele Hrvatske. Ove godine Tudić izlaže slike koje su u likovno-tehničkom smislu iskoračile u treću dimenziju i, zbog nalijepljenih različitih materijala, poput vune, plastičnih folija, mreža i sličnih, prešle u područje reljefa. Njegov rad uvijek za podlogu ima filozofsku misao, pa se tako i ovoga puta naslanja na misli Nietzschea i Heideggera.

Izložba ostaje otvorena do kraja mjeseca.

Pregled događjanja

DOGAĐANJA

U tijeku:

10.11.2021-
30.11.2021
Izložba slika KAVEZ >NUŽNOST< OSLOBOĐENJE Nevena Tudića
Tudić izlaže slike koje su u likovno-tehničkom smislu iskoračile u treću dimenziju i, zbog nalijepljenih različitih materijala, poput vune, plastičnih folija, mreža i sličnih, prešle u područje reljefa.
Organizator: Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik
Otvorenje u 19:00

 
17.11.2021-
30.11.2021
Izložba stripova u povodu obilježavanja Konvencije o dječjim pravima
Izložba stripova sa županijskog natječaja za osnovnoškolce i predškolce na temu Upoznaj svoja prava i izložba stripova Roka Bačelića-Medića, učenika 7. razreda OŠ Fausta Vrančića
Izložbe su dio programa obilježavanja Međunarodnog dana dječjih prava
Organizatori: Društvo Naša djeca Šibenik i Knjižnica
Otvorenje u 18:00

 
17.11.2021-
10.12.2021
Izložba fotografija Kalama, skalama, butama
Izložba posvećena Milivoju Zeniću (1953. — 2011.), zaslužnom kulturnom djelatniku, dugogodišnjem ravnatelju Knjižnice, svoj naziv duguje podnaslovu njegove knjige Stari Šibenik : kalama, skalama i butama (2010). Izložba se održava od 2013.
Organizatori: Foto klub Šibenik i Knjižnica
Otvorenje u 19:00

 
25.11.2021-
01.12.2021
Pjesničkom riječju "Stop nasilju nad ženama"
Manifestacija će biti otvorena na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama (25. studenoga). Šibenski pjesnici predstavit će svoje stihove na panou u prizemlju Knjižnice. Sudjeluju: Ana Bilić, Ilijana Galijot, Višnja Junaković, Vesna Jurković, Mirela Klarin, Siniša Kostelac, Milena Mujezin, Gojka Skorić Pelajić, Edita Vlahov, Ivana Vranjić i Zlatomir Vujko.
Organizator: Ogranak Matice hrvatske u Šibeniku
Voditeljica programa: Edita Vlahov
Početak u 11:00

 

Najave:

26.11.2021
petak
Stručni skup "Bojimo, pišemo i crtamo"
Skup će okupiti knjižničare iz narodnih i školskih knjižnica, a glavna tema izlaganja bit će poticanje čitateljskih navika te mašte i kreativnosti kod djece kroz literarne, likovne i glazbene izričaje. Skup organiziraju, uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija, u Godini čitanja, Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik, Goethe-Institut Kroatien i Knjižničarsko društvo Šibenik. Među ostalim, na skupu će voditeljica knjižnice Goethe-Instituta Kroatien Snježana Božin predstaviti trogodišnji ciklus radionica "Boje, slova & slike", realiziran u suradnji s knjižnično-umjetničkim kolektivom Pinselfisch i Hrvatskim knjižničarskim društvom, u kojemu je sudjelovalo dvadesetak knjižničarki iz cijele Hrvatske.
Početak u 9:00

 
01.12.2021
srijeda
Predavanje "Dr. Giulio (Julije) Pini — život, obitelj školovanje"
Predavanje će održati Danći Mihovilčević, dr. med.
Predavanje organizira, u povodu 75 godina od svoga osnutka i 210 godina od prve liječničke promocije na području Hrvatske, Hrvatski liječnički zbor — Podružnica Šibenik
Početak u 18:00