trazilica
   
  
Obavijesti

OBAVIJESTI

Poštovani korisnici,

  od utorka, 23. lipnja 2020. naša knjižnica će za korisnike biti otvorena prema redovitom radnom vremenu: radnim danom od 8 do 20, subotom od 8 do 13 sati.

  Svi odjeli su otvoreni, uključujući obje čitaonice, računalnu radionicu i igraonicu.

  Knjižnica u radu primjenjuje preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, što znači da za korisnike i dalje vrijede mjere zaštite od koronavirusa: korištenje dezinfekcijskog sredstva na ulazu u Knjižnicu i držanje međusobnog razmaka.

  Obavijesti o radu Knjižnice mogu se dobiti i na njezinoj Facebook stranici.Pristupnica za upis / obnovu članstva u Gradsku knjižnicu “Juraj Šižgorić” Šibenik

Pristupnica...
 

  Poštovani korisnici, budući da je Knjižnica dužna prikupljati podatke o članovima u svrhu statističke obrade, a u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i Zakonom o pravu na pristup informacijama, članovi prilikom upisa u Knjižnicu ili obnove članstva moraju ispuniti Pristupnicu, koju će dobiti na pultu na Dječjem odjelu ili je mogu preuzeti s mrežne stranice Knjižnice.

 

Stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem "Uloga knjižnica u promicanju zdravoga načina života"

Saznaj više...
 
 

C-Change_likovni natječaj za šibenske osnovce na temu klimatskih promjena

Natječaj...
 
 

Natječaj za najbolju kratku priču i pjesmu ''Baš sam biser!"

 
  Gradska knjižnica i čitaonica „Viktor Car Emin“ Opatija u suradnji s Gradskom knjižnicom „Juraj Šižgorić“ Šibenik i Gradskom knjižnicom Samobor raspisala je, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, nagradni natječaj za najbolju kratku priču i pjesmu na temu školjke pod naslovom „Baš sam biser!“.
  Natječaj, na koji se mogu javiti mladi od četrnaest do osamnaest godina, traje od od 9. rujna do 10. listopada 2020.
  Obavijest o natječaju, s propozicijama, nalazi se na mrežnim stranicama opatijske knjižnice ( http://www.gk-opatija.hr ).

 

Natječaj za najbolju neobjavljenu haiku pjesmu Natječaj...
 
 

Pravo na pristup informacijama...

 

Zaštita osobnih podataka

BBC micro:bitovi u Knjižnici

Čitateljski klub za mlade!

Nove usluge Knjižnice

Virtualni muzej Fausta Vrančića

Arhiva obavijesti...


Novosti

NOVOSTI

Izložba likovnih radova Danilo 2020.
 
 
  U galeriji Knjižnice otvorena je izložba likovnih radova nastalih na likovnoj koloniji u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Šibeniku.
 

Izložba ručno izrađenog nakita Rozane Radovčić
 
 
  U prizemlju Knjižnice izložen je ručno izrađen nakit Rozane Radovčić. Rozana Radovčić rođena je u Šibeniku. Izrađuje nakita od epoksi smole s prirodnim cvijećem i školjkama. Izrada takva nakita zahtjevna je jer se odvija u više faza, tako da taj proces traje, ovisno o složenosti finalnog proizvoda, i do desetak dana. Izazov je to koji spaja igru i estetiku.
Ovo joj je prva samostalna izložba.
 
Pregled događjanja

DOGAĐANJA

22.09.2020
utorak
Izložba fotografija Život Jadranskih dubina
Organizator: Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta i Ronilački klub Sveti Roko
Otvorenje u 19:00

 
25.09.2020
petak
Izložba Šibenik u kadru
Organizator: Fotoklub Šibenik
Otvorenje u 19:00

 
28.09.2020
ponedjeljak
Predstavljanje knjige Šibenske i druge kroatističke teme Josipa Lisca
Knjigu, objavljenu u kolovozu 2020. u Knjižnici Faust u nakladi Gradske knjižnice "Juraj Šižgorić" Šibenik i Ogranka Matice hrvatske u Zadru, predstavit će izv. prof. dr. sc. Gordana Čupković, doc. dr. sc. Ivica Vigato, i autor, prof. dr. sc. Josip Lisac
Uime nakladnika prisutne će pozdraviti Vilijam Lakić, ravnatelj Knjižnice, i dr. sc. Radomir Jurić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Zadru
Početak u 13:00