trazilica
   
  
Obavijesti

OBAVIJESTI

Pristupnica za upis / obnovu članstva u Gradsku knjižnicu “Juraj Šižgorić” Šibenik

Pristupnica...
 

  Poštovani korisnici, budući da je Knjižnica dužna prikupljati podatke o članovima u svrhu statističke obrade, a u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i Zakonom o pravu na pristup informacijama, članovi prilikom upisa u Knjižnicu ili obnove članstva moraju ispuniti Pristupnicu, koju će dobiti na pultu na Dječjem odjelu ili je mogu preuzeti s mrežne stranice Knjižnice.

 

  Upis u Knjižnicu ili obnovu članstva možete platiti i on line. Potrebno je ispuniti Pristupnicu za upis koja se nalazi na mrežnim stranicama Knjižnice i poslati je zajedno s potvrdom o uplati odnosno uplatnicom na mail adresu:
upis@knjiznica-sibenik.hr.
  Ostavite i broj telefona ili mobitela kako bismo vas mogli kontaktirati.

 

Upute za plaćanje upisa online:
Primatelj: Grad Šibenik
Žiro račun: HR2324020061844400003
Model 64 – Poziv na broj: 7730-33675-65264-GGGG*
Opis plaćanja: Upis u Knjižnicu i OIB
*tekuća godina

Upute za plaćanje obnove članstva online:
Primatelj: Grad Šibenik
Žiro račun: HR2324020061844400003
Model 64 – Poziv na broj: 7730-33675-65264-GGGG*
Opis plaćanja: Obnova članstva u Knjižnicu i broj članske iskaznice
*tekuća godina

 

Natječaj za najbolju neobjavljenu haiku pjesmu Natječaj...
 
 

Pravo na pristup informacijama...

 

Zaštita osobnih podataka

BBC micro:bitovi u Knjižnici

Čitateljski klub za mlade!

Nove usluge Knjižnice

Virtualni muzej Fausta Vrančića

 


Arhiva obavijesti...


Novosti

NOVOSTI

Izložba "Čuvari makedonske tradicije 19. i 20. stoljeća"
 
 
  Na prvome katu Knjižnice otvorena je izložba "Čuvari makedonske tradicije 19. i 20. stoljeća": u vitrinama su izloženi etnografski predmeti iz kolekcije obitelji Georgievski, a na dvama panoima filigranske rukotvorine Olivere Vapske (koja je svoje radove šibenskoj javnosti prvi put predstavila u Knjižnici u listopadu prošle godine). Izložba je dio Dana makedonske kulture u Šibeniku, trodnevne manifestacije koju je organizirala nevladina udruga Hrvatsko-makedonska tangenta.
 

Izložba "Ruža hrvatska – Žirje, 1. hrvatska obalna topnička bitnica"
 
 
 
  Na prvom katu Knjižnice otvorena je, u povodu tridesete obljetnice rujanske bitke za Šibenik, izložba "Ruža hrvatska – Žirje: 1. hrvatska obalna topnička bitnica". Izložba je nastala je tijekom prikupljanja građe za dokumentarni film Ruža hrvatska u produkciji Dokumentarnog programa Hrvatske radiotelevizije te njegova snimanja u lipnju i srpnju 2021. Plod je volonterskog rada članova udruga "Ruža hrvatska – Žirje" i "Volim Šibenik", a ostvarena je u suradnji s Državnim arhivom u Šibeniku. Sadrži fotografije, dokumente, oružje i streljivo, odore pripadnika Zbora narodne garde, odnosno Hrvatske vojske, i Policije te kronologiju događanja na žirajskoj topničkoj bitnici "Ruža hrvatska" za bitke za Šibenik u rujnu 1991. i nakon nje te ističe njezinu ulogu u obrani Šibenika i Hrvatske u Domovinskom ratu. Autor izložbe je novinar Stanko Ferić.
 

Pregled događjanja

DOGAĐANJA

U tijeku:

10.09.2021-
25.09.2021
Dani makedonske kulture u Šibeniku
U sklopu Dana makedonske kulture u Šibeniku bit će otvorena izložba "Čuvari makedonske tradicije 19. i 20. stoljeća" (kolekcija obitelji Georgievski i slike Olivere Vapske)
Organizator: Hrvatsko-makedonska tangenta
Otvorenje u 18:30

 
16.09.2021-
30.09.2021
Izložba "Ruža hrvatska — Žirje: 1. hrvatska obalna topnička bitnica"
Izložba "Ruža hrvatska — Žirje: 1. hrvatska obalna topnička bitnica" nastala je tijekom prikupljanja građe za dokumentarni film Ruža hrvatska u produkciji Dokumentarnog programa Hrvatske radiotelevizije te njegova snimanja u lipnju i srpnju 2021. Plod je volonterskog rada članova udruga "Ruža hrvatska — Žirje" i "Volim Šibenik", a ostvarena je u suradnji s Državnim arhivom u Šibeniku. Izložba donosi fotografije, dokumente i kronologiju događanja na žirajskoj topničkoj bitnici "Ruža hrvatska" za bitke za Šibenik u rujnu 1991. i nakon nje te ističe njezinu ulogu u obrani Šibenika i Hrvatske u Domovinskom ratu. Autor izložbe je novinar Stanko Ferić.
Otvorenje u 11:00

 

Najave:

23.09.2021
četvrtak
Izložba monografija o Šibeniku "U pohvalu od grada Šibenika"
Dan grada Šibenika Knjižnica će obilježiti izložbom monografija o Šibeniku iz svoga fundusa
Otvorenje u 11:00

 
23.09.2021
četvrtak
Predstavljanje pet novih edukativnih slikovnica Martine Markov
U igraonici će biti predstavljeno pet novih slikovnica dr. sc. Martine Markov, biologinje. Objavljene 2021. u nakladi Eco Edu Media iz Murtera, slikovnice otkrivaju ljepote prirode i vode nas po parkovima Hrvatske a namijenjene su djeci od šest do deset godina.
Prva od njih je Priča o Leonardu, iz serijala Čudesni svijet Kornatskog otočja, dopunjeno izdanje njezine prve edukativne slikovnice, koju je, pod istim naslovom, 2009. godine napisala u koautorstvu sa Sanjom Drakulić, a objavila ju je Ekološka udruga Argonauta iz Murtera. Novo izdanje ilustrirali su Ivana Grimani i Petar Grimani. Ostale četiri slikovnice ilustrirala je Ivana Grimani a izašle su u nakladničkoj cjelini Pustolovine galeba Marka po parkovima Hrvatske. To su Marko na Učki, Marko na Sjevernom Velebitu, Marko u Paklenici i Marko na Brijunima. Sve slikovnice ilustrirala je Ivana Grimani. Više informacija o slikovnicama može se dobiti na www.ecoedumedia.eu.
Uz autoricu, na promociji će govoriti i ilustratorica Ivana Grimani i urednik Ive Šimat Banov.
Početak u 18:00

 
23.09.2021
četvrtak
Izložba radova s likovne kolonije Ogranka Matice hrvatske u Šibeniku Danilo 21
Na otvorenju izložbe pjesnici članovi Ogranka Matice hrvatske u Šibeniku govorit će svoje stihove
Otvorenje u 18:00

 
27.09.2021
ponedjeljak
Predstavljanje knjige Evala Aljoše Vukovića
O knjizi stihova o Šibeniku dječjeg pisca i haiku pjesnika Aljoše Vukovića što ju je Knjižnica objavila u ediciji Lastovanja u rujnu 2021. govorit će, uz autora, dr. sc. Dijana Mikšić Labura
Početak u 19:00

 
28.09.2021
utorak
Filmska večer
Projekcija filma Skafander i leptir (režija: Julian Schnabel; drama; proizvodnja: 2007.; trajanje: 112 min)
Film se prikazuje u okviru manifestacije "Rendez-vous au Cinéma", koja se u rujnu i listopadu realizira u suradnji s Francuskim institutom u Hrvatskoj, Hrvatskim audiovizualnim centrom i Hrvatskom mrežom nezavisnih kinoprikazivača.
Početak u 18:00

 
01.10.2021
petak
Izložba "Hrvatski sokol"
Organizatori: Hrvatski športski muzej, Javna ustanova "Športski objekti Šibenik" i Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik
Otvorenje u 13:00

 
06.10.2021
srijeda
Filmska večer
Projekcija filma Put na sjever (režija: Rémi Chayé i Muhammad Omar Farukl; animirani film; proizvodnja: 2015.; trajanje: 81 min)
Film se prikazuje u okviru manifestacije "Rendez-vous au Cinéma", koja se u rujnu i listopadu realizira u suradnji s Francuskim institutom u Hrvatskoj, Hrvatskim audiovizualnim centrom i Hrvatskom mrežom nezavisnih kinoprikazivača.

 
13.10.2021
srijeda
Filmska večer
Projekcija filma Adelin život (režija: Abdellatif Kechichel; erotska drama; proizvodnja: 2013.; trajanje: 180 min)
Film se prikazuje u okviru manifestacije "Rendez-vous au Cinéma", koja se u rujnu i listopadu realizira u suradnji s Francuskim institutom u Hrvatskoj, Hrvatskim audiovizualnim centrom i Hrvatskom mrežom nezavisnih kinoprikazivača.
Početak u 18:00