trazilica
 
Google

Pristupnica za upis / obnovu članstva u Gradsku knjižnicu "Juraj Šižgorić" Šibenik

Pristupnica...
 

  Poštovani korisnici, budući da je Knjižnica dužna prikupljati podatke o članovima u svrhu statističke obrade, a u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i Zakonom o pravu na pristup informacijama, članovi prilikom upisa u Knjižnicu ili obnove članstva moraju ispuniti Pristupnicu, koju će dobiti na pultu na Dječjem odjelu ili je mogu preuzeti s mrežne stranice Knjižnice.

 

  Upis u Knjižnicu ili obnovu članstva možete platiti i on line. Potrebno je ispuniti Pristupnicu za upis koja se nalazi na mrežnim stranicama Knjižnice i poslati je zajedno s potvrdom o uplati odnosno uplatnicom na mail adresu:
upis@knjiznica-sibenik.hr.
  Ostavite i broj telefona ili mobitela kako bismo vas mogli kontaktirati.

 

Upute za plaćanje upisa online:
Primatelj: Grad Šibenik
Žiro račun: HR2324020061844400003
Model 64 – Poziv na broj: 7730-33675-65264-GGGG*
Opis plaćanja: Upis u Knjižnicu i OIB
*tekuća godina

Upute za plaćanje obnove članstva online:
Primatelj: Grad Šibenik
Žiro račun: HR2324020061844400003
Model 64 – Poziv na broj: 7730-33675-65264-GGGG*
Opis plaćanja: Obnova članstva u Knjižnicu i broj članske iskaznice
*tekuća godina

 

Pravo na pristup informacijama...

 

Zaštita osobnih podataka

BBC micro:bitovi u Knjižnici

Čitateljski klub za mlade!

Nove usluge Knjižnice

Virtualni muzej Fausta Vrančića


Novosti

NOVOSTI

IZLOŽBA

Izložba skulpture "Mišo" Ivana Fijolića

23.11.2022. - 19.12.2022.

  U prizemlju Knjižnice postavljena je skulptura "Mišo" Ivana Fijolića. Autor je sudjelovao na šezdesetak skupnih i tridesetak samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Javnosti se predstavio i s deset javnih skulptura, od kojih su najznačajnije Bruce Lee u Mostaru, Franjo Tuđman u Glini i serija skulptura u Muzeju krapinskih neandertalaca.

  Skulpturu "Mišo" formalno se može "najlakše opisati kao jedno kompaktno i pomalo zdepasto tijelo definirano obrisima krutog odijela. Iz njega izviru dva prepoznatljiva portreta Mate Miše Kovača i Elvisa Presleyja. Lica su im izvedena u realnim proporcijama i nešto finijom modelacijom, svakako blažom od one na koju nas je Fijolić navikao, ali kojom je opet postigao snažne kontraste, vjerojatno zahvaljujući prirodnoj markantnosti odabranih motiva. Portreti su čvrsto obgrljeni kao kakvi stari prijatelji koji međusobno dijele mnogo toga zajedničkog, pa i svoje aure, koje se nimalo ne opiru jedna drugoj. Štoviše, u ujedinjenoj sprezi kao da se pojačavaju potičući nas na postavljanje uzaludnog pitanja tko je od njih dvojice, Miše i Elvisa, veći kralj" (Marina Đira).

 

IZLOŽBA

Izložba "Q R_enesansa" Denisa Jakovljevića

23.11.2022. - 19.12.2022.

  U galeriji Knjižnice izloženi su radovi s pripadajućim QR kodovima Šibenčanina Denisa Jakovljevića. Riječ je o radovima u likovnim tehnikama ulja na platnu, gvaša, tempere, olovke, krede, pastela... naslonjenim na renesansnu podlogu.
  Kopije starih majstora, ali i autorska ostvarenja dobili su novo ruho u kombinaciji s QR kodovima kojima je autor izloške povezao sa svojim YouTube kanalom, na kojemu se može vidjeti kako su nastajala ta djela.

 

IZLOŽBA

Izložba Kalama, skalama, butama

17.11.2022. - 30.11.2022.

  Na prvome katu otvorena je izložba pod nazivom "Kalama, skalama, butama", s fotografijama, mahom crno-bijelim, s motivima Šibenika i drugih dalmatinskih gradova. Autori fotografija članovi su Foto kluba Šibenik, koji izložbu organizira od 2012. Godine 2013. otkad se održava u njezinom prostoru, u organizaciji izložbe sudjeluje i Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik. Izložba se održava u spomen na Milivoja Zenića (14. kolovoza 1953. – 20. studenoga 2011.), dugogodišnjeg ravnatelja Knjižnice, zaslužnog kulturnog djelatnika, čuvara baštine, autora četiriju knjiga o šibenskoj baštini, U pohvalu od grada Šibenika (2002.), Šibenska katedrala (2003.), Stari Šibenik (2010.) i Šibenik, srcem i umom (2016.), od kojih je posljednja objavljena posmrtno. Izložba naziv duguje podnaslovu njegove knjige Stari Šibenik, koja je doživjela tri izdanja. Ta je knjiga "puno, puno više od gola opisa šibenskih ulica što bi ga znatiželjnicima mogao pružiti kakav, makar i iscrpan, vodič ili itinerar – ona je istodobno sveobuhvatan prikaz urbanističko-arhitektonske baštine staroga Šibenika i cjelovit povijesni pregled formiranja specifičnog urbanog (i kulturnog) identiteta grada" (V. Lakić).
  "U fokusu fotografa (...) i ove je godine bio doživljaj grada, mjesta, pa je tako i ova izložba zanimljiv putopis kroz mnoge znane nam i manje nam znane krajeve. (...) Osim kala i pjaceta, dvora i vrtova, portuna i konoba i zgodnih arhitektonskih detalja, pažnju naših fotografa plijenili su i moderni urbani prizori, oni koje čovjek ne može osvojiti hodanjem, ali ih može obujmiti pogledom kroz iznimno široku panoramu. I dok su jedni ranoranioci i vole nevine sunčeve zrake, drugi su, naprotiv, ljubitelji dugih sjena ili noći, koja pak ima svoje svjetlosne zakone i tajanstveno šapuće s motivom" (Z. Bilušić).

 

Pregled događjanja

DOGAĐANJA

U tijeku:

22.11.2022-
12.12.2022
Izložba "Q R_enesansa" Denisa Jakovljevića
U galeriji Knjižnice bit će izloženi radovi s pripadajućim QR kodovima Šibenčanina Denisa Jakovljevića. Riječ je o radovima u likovnim tehnikama ulja na platnu, gvaša, tempere, olovke, krede, pastela... naslonjenim na renesansnu podlogu. Kopije starih majstora, ali i autorska ostvarenja dobili su novo ruho u kombinaciji s QR kodovima kojima je autor izloške povezao sa svojim YouTube kanalom, na kojemu se može vidjeti kako su nastajala ta djela.
Otvorenje u 19:00

 
23.11.2022-
19.12.2022
Izložba skulpture "Mišo" Ivana Fijolića
Autor je sudjelovao na šezdesetak skupnih i tridesetak samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Javnosti se predstavio i s deset javnih skulptura od kojih su najznačajnije Bruce Lee u Mostaru, Franjo Tuđman u Glini i serija skulptura u Muzeju krapinskih neandertalaca.
Otvorenje u 19:00

 

Najave:

02.12.2022
petak
Predstavljanje knjige Treptaj: ... ili dnevnik dvaju odrastanja Dalibora Talajića
Talajićeva knjiga opisuje školovanje dječaka koji izlazi iz autističnog spektra i uspješno se integrira u školsku sredinu, ali i kako se usporedo s time razvija djetinjstvo dječakove mlađe sestre. Budući da je Dalibor Talajić crtač, između ostalih i najvećeg svjetskog strip izdavača, američkog Marvela, svoju novu knjigu je i ilustrirao.
Organizator: Udruga Aurora Šibenik
Početak u 19:00

 
07.12.2022
srijeda
Predstavljanje knjige Slagalice Milana Bešlića
Pjesničku zbirku, objavljenu 2022. u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Hvaru, predstavit će njezin autor, likovni i književni kritičar i esejist Milan Bešlić, autor brojnih izložaba, monografija i dokumentarnih filmova o suvremenim hrvatskim likovnim umjetnicima, likovnim kritičarima i književnicima.
Početak u 12:00