trazilica
 
Google

Pristupnica za upis / obnovu članstva u Gradsku knjižnicu "Juraj Šižgorić" Šibenik

Pristupnica...
 

  Poštovani korisnici, budući da je Knjižnica dužna prikupljati podatke o članovima u svrhu statističke obrade, a u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i Zakonom o pravu na pristup informacijama, članovi prilikom upisa u Knjižnicu ili obnove članstva moraju ispuniti Pristupnicu, koju će dobiti na pultu na Dječjem odjelu ili je mogu preuzeti s mrežne stranice Knjižnice.

 

  Upis u Knjižnicu ili obnovu članstva možete platiti i on line. Potrebno je ispuniti Pristupnicu za upis koja se nalazi na mrežnim stranicama Knjižnice i poslati je zajedno s potvrdom o uplati odnosno uplatnicom na mail adresu:
upis@knjiznica-sibenik.hr.
  Ostavite i broj telefona ili mobitela kako bismo vas mogli kontaktirati.

 

Upute za plaćanje upisa online:
Primatelj: Grad Šibenik
Žiro račun: HR2324020061844400003
Model 64 – Poziv na broj: 7730-33675-65264-GGGG*
Opis plaćanja: Upis u Knjižnicu i OIB
*tekuća godina

Upute za plaćanje obnove članstva online:
Primatelj: Grad Šibenik
Žiro račun: HR2324020061844400003
Model 64 – Poziv na broj: 7730-33675-65264-GGGG*
Opis plaćanja: Obnova članstva u Knjižnicu i broj članske iskaznice
*tekuća godina

 

Pravo na pristup informacijama...

 

Zaštita osobnih podataka

BBC micro:bitovi u Knjižnici

Čitateljski klub za mlade!

Nove usluge Knjižnice

Virtualni muzej Fausta Vrančića


Novosti

NOVOSTI

Izložba slika Željke Šundov
 
 
  U galeriji Knjižnice otvorena je izložba pod nazivom Lanterna, na kojoj su izloženi akrilici na platnu Splićanke Željke Šundov.
 

Izložba fotografija Joška Čelara
 
 
  Na prvome katu Knjižnice izložene su, pod naslovom Šibenski amarcord, crno-bijele fotografije fotoreportera Joška Čelara, doajena šibenskog novinarstva. Izložbu je, u povodu 60. obljetnice njegove novinarske karijere i 90. rođendana, organizirala Udruga "Volim Šibenik" u suradnji s Državnim arhivom u Šibeniku i Javnom ustanovom "Nacionalni park Krka". Od 2016. godine Udruga "Volim Šibenik" digitalizirala je više od šest tisuća Čelarovih fotografija s motivima Šibenika i njegove okolice snimljenih od 1961. do 1991. godine, koje su, kao autentično svjedočanstvo života grada u tomu razdoblju, važan dio zavičajne baštine. U Knjižnici su izložene fotografije snimljene šezdesetih i sedamdesetih godina 20. stoljeća.

 
 

Izložba slika Borisa Čelara Gradovi s onu stranu
 
 
  U galeriji Knjižnice izložene su, pod nazivom Gradovi s onu stranu, slike šibenskog likovnog umjetnika Borisa Čelara, izrađene u tehnici grataža. To je njegova četvrta samostalna izložba u Knjižnici: 2011. izlagao je reljefe u papiru, pod nazivom Usnuli grad, a potom dvije angažirane instalacije, posvećene zapuštenim i propalim tvornicama konfekcije: Što se desilo s Nadom (2013.) i Revija (2014.), posljednju u sklopu 2. Fališa, festivala alternative i ljevice Šibenik.
  U ciklusu posvećenom temi grada Čelarov "opus svojom figurativnom poetikom omogućava iščitavanje jednog nepostojećeg, ali svima nam bliskog svijeta. U njegovim gradovima, iako samo slućenim, sadržani su i pokret i glazba, poezija koju moderator sažima u izričaj prepoznatljive rukopisne vrsnoće. Nastali davnih osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća, ovi radovi prikazuju scene dvosmislenih znakova i simbola na pozadini moduliranih modrih, ljubičastih i narančastih boja. (...) Sve to zvonkim, gotovo kleovskim zvucima pjeva strofe krajolika, od moćnog kozmološkog do lirskog, intimističkog. Snovito je to prizivanje uspomena, šaputavo, tihozborno, decentno. U tim prizorima nema velikih drama i preokreta, nema suvišne naracije, ali uvijek je nešto začudno u tim kadrovima, u kojima je grad uzdignut kao misleće biće. (...) Ovi gradovi imaju sve elemente grada, svoje ptice, crkve, zgrade, kuće koje nisu samo nastambe, svoje cirkuse, vrtuljke, žonglere, pa čak i biblijske prizore poput bijega u Egipat, svoje obale, brodove i ribe, bicikle, reklo bi se: sve osim stanovnika. Oni su pozornica, prizorište s one strane, za nas, stanovnike s ove strane slike."

(Zdenka Bilušić)

 

Pregled događjanja

DOGAĐANJA

U tijeku:

12.07.2022-
05.08.2022
Izložba fotografija Joška Čelara
Pod nazivom Šibenski amarcord, u Knjižnici će biti izložene fotografije Joška Čelara, u povodu šezdeset godina karijere i devedeset godina života. Fotoreporter Joško Čelar, doajen šibenskog novinarstva, prvu je reportažu objavio u Šibenskom listu 1962. godine.
Izložbu organizira Udruga "Volim Šibenik" u suradnji s Državnim arhivom u Šibeniku i Javnom ustanovom "Nacionalni park Krka".
Otvorenje u 11:00

 
19.07.2022-
27.09.2022
Plesna radionica hip-hopa
Od 19. srpnja u Knjižnici će se jednom tjedno, utorkom od 19:00 do 20:00, održavati plesna radionica hip-hopa. Polaznici će razvijati socijalne i motoričke vještine i upoznati se s poviješću plesa i hip-hop kulturom. Radionice će voditi Jelena Cvetković.
Prijaviti se mogu djeca i mladi svih dobnih uzrasta, na telefon 022/201-280, osobno u Knjižnici ili preko Facebooka.

 
28.07.2022-
13.08.2022
Izložba slika Željke Šundov
Na izložbi pod nazivom Lanterna u galeriji Knjižnice do 13. kolovoza bit će izloženi akrilici na platnu Splićanke Željke Šundov.
Otvorenje u 19:00

 

Najave:

08.08.2022
ponedjeljak
Izložba "Zlatno doba šibenskog kupališta Jadrija"
Izložbu arhivskih fotografija u povodu stotog rođendana Jadrije priređuje, uz potporu Grada Šibenika i Turističke zajednice grada Šibenika, Udruga Volim Šibenik, udruga za čuvanje i promicanje zavičajnih vrijednosti. Autor izložbe je Stanko Ferić.
Otvorenje u 11:00

 
09.08.2022
utorak
Predstavljanje dviju knjiga Marijane Dokoze
Roman Njegova žena : istinita priča, objavljen 2021. u nakladi Despot Infinitus, i zbirku pjesama Prijestupnici, napisanu u koautorstvu s J. H. Macadom, objavljenu 2022. u nakladi Udruge Zadarski pisci – ZaPis, predstavit će novinarka Živana Podrug i autorica.
Početak u 19:00

 
12.08.2022
petak
Predstavljanje knjige Jerka Markoča Dorote i Branka Gracina Sudbonosni korak
Knjigu, objavljenu u Primoštenu 2021. u vlastitoj nakladi Jerka Markoča, predstavit će njezini autori.
Početak u 18:30