trazilica
   
  
Obavijesti

OBAVIJESTI

KuŠIn, natječaj za najbolju kratku priču na temu Šibenika 2021

saznaj više...
   

  Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" Šibenik i ove godine raspisuje, nagradni natječaj za najbolju neobjavljenu kratku priču na temu Krešimirova grada.
     

Likovni natječaj "Napiši sliku, nacrtaj stih"

Natječaj...
 

Pristupnica za upis / obnovu članstva u Gradsku knjižnicu “Juraj Šižgorić” Šibenik

Pristupnica...
 

  Poštovani korisnici, budući da je Knjižnica dužna prikupljati podatke o članovima u svrhu statističke obrade, a u skladu sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka i Zakonom o pravu na pristup informacijama, članovi prilikom upisa u Knjižnicu ili obnove članstva moraju ispuniti Pristupnicu, koju će dobiti na pultu na Dječjem odjelu ili je mogu preuzeti s mrežne stranice Knjižnice.

 

  Upis u Knjižnicu ili obnovu članstva možete platiti i on line. Potrebno je ispuniti Pristupnicu za upis koja se nalazi na mrežnim stranicama Knjižnice i poslati je zajedno s potvrdom o uplati odnosno uplatnicom na mail adresu:
upis@knjiznica-sibenik.hr.
  Ostavite i broj telefona ili mobitela kako bismo vas mogli kontaktirati.

 

Upute za plaćanje upisa on line:
Primatelj: Grad Šibenik
Žiro račun: HR2324020061844400003
Model 64 – Poziv na broj: 7730-33675-65264-GGGG*
Opis plaćanja: Upis u Knjižnicu i OIB
*tekuća godina

Upute za plaćanje obnove članstva on line:
Primatelj: Grad Šibenik
Žiro račun: HR2324020061844400003
Model 64 – Poziv na broj: 7730-33675-65264-GGGG*
Opis plaćanja: Obnova članstva u Knjižnicu i broj članske iskaznice
*tekuća godina

 

Pravo na pristup informacijama...

 

Zaštita osobnih podataka

BBC micro:bitovi u Knjižnici

Čitateljski klub za mlade!

Nove usluge Knjižnice

Virtualni muzej Fausta Vrančića

 

Arhiva obavijesti...


Novosti

NOVOSTI

Izložba fotografija Žene ženama u povodu Međunarodnog dana žena
 
  U prizemlju Knjižnice otvorena je izložba fotografija članica Fotokluba Šibenik. Radove su izložile Suzana Čelić, Dolores Delabarbara, Karmen Donđivić, Dolores Dubravica, Višnja Juroš, Zrinka Magazin, Zdravka Juran Maričić, Ljiljana Padovan, Mara Pilić, Ivana Antić Stošić, Miranda Trklja, Regina Vikario, Ana Vlahov i Nevenka Vujčić.
  Izložbu su članice šibenskog kluba posvetile ženi i naslovile Žene ženama još 2014. i odonda se tim povodom predstavljaju svake godine.

Izložba fotografija Dividing and Multiplying

 

  Na prvome i drugome katu Knjižnice od 2. do 21. ožujka 2019. traje međunarodna izložba fotografija pod naslovom „Dividing and Multiplying“. Na njoj je izloženo četrdeset šest fotografija, formata 100 x 100, osamnaestero autora, polaznika škole Fotonaut i njihovih profesora i dviju autorica s kojima ta škola surađuje na međunarodnim projektima. To su Anna Lundgren (Uppsala, Švedska), Damir Kavčić, Damir Tiljak, Darija Šesto, Darija Tripalo, Davorka Trbojević, Dražen Tirić, Dren Butković, Dubravko Švalek, Ivan Čagalj, Kate Coe Temnomeroff (London, Velika Britanija), Katica Kapulica, Marijana Damjanović, Petra Lederer, Sanja Baljkas, Tomislav Ivezić, Vera Jurić i Vesna Špoljar.
  Školu fotografije Fotonaut, koja uz nastavu uključuje i različite radionice i projekte, organiziraju fotografski portal Fot-o-grafiti i Zagrebački foto kino savez. Izložbu organizira, u suradnji s njima Zagrebačka zajednica tehničke kulture.
 


Pregled događjanja

DOGAĐANJA

U tijeku:

02.03.2021-
21.03.2021
Izložba fotografija "Dividing and Multiplying"
U galeriji Knjižnice i na prvome i drugome katu od 2. do 21. ožujka 2021. traje međunarodna izložba fotografija pod naslovom "Dividing and Multiplying". Na njoj je izloženo četrdeset šest fotografija osamnaestero autora, polaznika škole Fotonaut i njihovih profesora i dviju autorica s kojima ta škola surađuje na međunarodnim projektima. To su Anna Lundgren (Uppsala, Švedska), Damir Kavčić, Damir Tiljak, Darija Šesto, Darija Tripalo, Davorka Trbojević, Dražen Tirić, Dren Butković, Dubravko Švalek, Ivan Čagalj, Kate Coe Temnomeroff (London, Velika Britanija), Katica Kapulica, Marijana Damjanović, Petra Lederer, Sanja Baljkas, Tomislav Ivezić, Vera Jurić i Vesna Špoljar.
Školu fotografije Fotonaut, koja uz nastavu uključuje i različite radionice i projekte, organiziraju fotografski portal Fot-o-grafiti i Zagrebački foto kino savez. Izložbu organizira, u suradnji s njima, Zagrebačka zajednica tehničke kulture.

 

Najave:

05.03.2021
petak
Izložba fotografija Žene ženama u povodu Međunarodnog dana žena
U prizemlju Knjižnice bit će izložene fotografije članica Fotokluba Šibenik Organizator: Fotoklub Šibenik          
Otvorenje u 12:00

 
08.03.2021
ponedjeljak
"Vesna i ja", pjesnička večer posvećena Vesni Parun, u povodu Međunarodnog dana žena
Stihove Vesne Parun čitaju Edita Vlahov i Katarina Simsig a svoje kazuju članovi Ogranka Vesna Jurković, Branka Rupić, Gojka Skorić Pelajić i Zlatomir Vujko
U glazbenom dijelu programa nastupa Gojka Skorić Pelajić
Organizator: Ogranak Matice hrvatske u Šibeniku
Početak u 17:00