NOVOSTI

Izložba fotografija Jedan fotograf, 40 fotografija Nikice Čvrljka
 
 
  Nikica Čvrljak rođen je 1964. godine u Labinu. Veliki dio njegova fotografskog opusa vezan je za putovanja. Ovo mu je druga samostalna izložba fotografija u galeriji Knjižnice.
  Pomalo neuobičajeno za današnje vrijeme, ovdje izložene fotografije rađene su analognom tehnikom. Nikica Čvrljak kroz svoj rad često istražuje upravo odnos ljudi, prije svega sebe, i krajolika, bez pokušaja friziranja, uklanjanja iz okvira. Time se priklanja prepoznatljivim trendovima suvremene fotografije koji vladaju još od 70-ih godina prošloga stoljeća kad je uveden postmoderni pogled na okoliš, koji se etablirao i aktualan je i danas: ispucani kolnici i dotrajale zgrade, refleksije na staklima… sastavni su dio fotografije. (Zdenka Bilušić)
 
 
 
 

Izložba Cvit u kamenu
  Izložba cvjetnih aranžmana nastalih na radionici i likovne izložbe članova OMH u Šibeniku i gostiju Cvit u kamenu dio je programa obilježavanja Međunarodnog dana biološke raznolikosti i Dana zaštite prirode u Hrvatskoj.
  Organizatori: Ogranak Matice hrvatske u Šibeniku i Stručno-znanstvena udruga Futura, pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Šibenika.